Djurambulans - Transport av sjuk häst

DJURAMBULANS

Lördag morgon - sjuk häst

De flesta sjukdomssituationer kommer väldigt oväntat. Oftast inte mitt på dagen, utan snarare på sena kvällar, helger eller tidiga morgnar när du fodrar och upptäcker att en häst är sjuk. Att tillkalla en veterinär är alltid det bästa. Din häst behöver en diagnos och eventuellt vård.


Transport av sjuk häst

I vissa sjuksituationer kan det vara så akut att hästen måste till djursjukhuset. Då är det bra om en veterinär kan göra en bedömning om din häst är i skick att orka med transportresan. När du har kontaktat mig och jag eller du har pratat med veterinären kommer jag ut till ditt stall. Utifrån hästens tillstånd kommer den antingen att transporteras stående, stående med stöd av hängmatta eller liggande. Djurambulansen är stabil och extra bred så att man lätt kan agera och komma åt hästen inne i släpet om det skulle behövas.


I värsta fall eller ett direkt dödsfall

Skulle det värsta inträffa och veterinären är tvungen att avliva din häst akut på plats, ringer du bara mig så kommer jag naturligtvis och hämtar den. Detta gäller även om din häst förolyckats. All hantering kommer att ske med största respekt för din avlidna häst och dig som hästägare
Alla texter och bilder - Copyright 2010 © Djurambulansen/Lars Andersson